Materiale de construcții – Gips carton

By | May 12, 2021

Astăzi, gips-cartonul este un material de construcție popular și versatil. Îți permite să reamenajezi din nou o cameră, să creezi un design original de pereți și tavan și te ajută să ascunzi cablurile electrice și alte comunicații. Poți cumpăra gips carton din magazinul online proactiv.ro.

Materialul este ecologic, convenabil și ușor de utilizat. În plus, creează izolare termică și fonică suplimentară. Placa de gips carton este construită dintr-o bază de gips comprimat și foi de carton rigid pe laterale. 

Soiuri de gips-carton

Există mai multe tipuri de materiale. Prin urmare, înainte de a cumpăra gips-carton, ar trebui să te familiarizezi cu caracteristicile și scopul său.

Tipul de gips carton pentru tavan este folosit pentru nivelarea tavanului, precum și pentru a crea reliefuri și forme decorative pe acesta. O foaie de gips-carton nu depășește 9,5 mm grosime și este rezistentă la umiditate. 

Tipul de gips carton pentru perete este un material simplu pentru a crea pereți netezi, pereți despărțitori, structuri artistice. Este ușor de tăiat, având în același timp o bază solidă. Grosimea sa ajunge la 12,5 mm. 

Tipul de gips carton pentru arcuit este potrivit pentru crearea elementelor decorative curbate: arcuri, nișe și alte structuri. Grosimea foii nu depășește 6,5 mm.

Tipul de gips carton pentru pardoseală este în special, o foaie durabilă de fibră de gips-GVL, cu o grosime de 10-12,5 mm. 

Rigipsul este rezistent la umiditate și este utilizat pe scară largă în bucătărie, baie și alte zone cu umiditate ridicată. Conține în compoziția sa granule de silicon, precum și elemente care împiedică apariția mucegaiului.

Profiluri gips carton

Un profil de gips-carton va fi necesar la modificarea designului camerei. Fără aceasta, placarea pereților, construcția de pereți despărțitori sau echipamentul unei nișe de gips-carton vor fi imposibile. Profilul este folosit ca bază de fixare, care asigură stabilitatea și fiabilitatea structurii.

Pentru producerea acestei piese, se folosește de obicei metalul zincat, care nu se corodează, ceea ce face structura puternică și fiabilă. Structura ramei de gips-carton este formată din părți orizontale și verticale. Cele verticale sunt numite suporturi, montabile pe rack, iar cele orizontale sunt numite ghidaje.

Cum să alegi un profil gips carton?

Profilurile pentru gips carton se aleg în funcție de lucrarea de construcții care urmează a fi executată. Există mai multe tipuri, și anume:

Profil de tavan – servește pentru placarea tavanului cu foi de gips-carton și susținerea acestuia. Poate fi găsit în dimensiuni standard.  

Profil de ghidare – servește la instalarea profilelor de rack și tavan. Are o lungime de 3 m, o grosime de 0,55 mm, o lățime de 2,7 cm și o înălțime de 2,8 mm.

Profil pentru instalarea partițiilor. Partiția poate fi de diferite grosimi, astfel încât produsul are o gamă largă de dimensiuni: lungime de la 2 la 4 m, înălțimea raftului – 3,7-4 cm, lățime de la 4,2 cm la 15 cm.

Profiluri arcuite. Folosit pentru a crea structuri de forme complexe. Sunt de două tipuri – concave și convexe. Lungimea acestor produse variază de la 2600 mm la 4000 mm, iar raza este de la 500 mm la 5000 mm.

Pentru a întări colțurile după înveliș, experții folosesc un profil unghiular și, pentru a nivela suprafața cu tencuială – un profil far. 

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.