Necuno – Alternativa la iPhone si Samsung

By | February 15, 2019

Lansarea telefonului care i-ar putea face pe pasionatii de tehnologie sa uite de iPhone si Android tocmai a fost anuntata. In general, daca vrei un nou smartphone, trebuie să alegi între un iPhone și un Android. Nu prea ai alternativa la cele doua cu exceptia catorva modele de Blackberry.

Necuno, promite să fie alternativa mult-asteptata la sistemele de operare deja consacrate. Poate n-are calitatea unui display iphone sau camera lui S9, dar macar contribuie la diversificarea pietii gsm. Cine produce noul Necuno?

Desi numele pare sa indice un producator chinez, este vorba de o mica firma din Finlanda cu acelasi nume ce vrea sa exploateze o nisa existenta de multa vreme pe piata telefoanelor mobile.

Si exista un precedent in acest sens. În urmă cu aproximativ cinci ani, o alta mica companie finlandeza – Jolla a lansat telefonul cu acelasi nume: Jolla Phone. A avut parte de ceva publicitate mai ales datorită poveștii din spatele companiei ce a fost fondata de un grup de ingineri ce au lucrat inainte pentru Nokia si încă credeau în sistemul MeeGo, pe care cei de la Nokia ii abandonasera undeva la jumatatea drumului.

Pentru a-l pastra in viata acestia concepusera un sistem de operare cu numele de Sailfish, gandit ca alternativa la Android si iOS. Intre timp, Jolla a renunțat la telefoane, dar sistemul de operare conceput de acestia inca exista, desi nu a devenit niciodata cu adevarat popular, ci a ramas mai degraba intr-un con de umbra.

La inceputul lunii decembrie, cei de la Necuno au dezvăluit primele detalii despre smartphone-ul open-source care se vrea o alternativă pentru cei ce nu s-au lasat convinsi nici de ceea ce au de oferit telefoanele Android nici gigantul american Apple.

Telefonul va fi produs în Finlanda și va avea un display de 5,5 inch si un procesor Quadcore NXP Arm Cortex-A9 i.MX6 și un procesor grafic Vivante. Pana acum nu s-au oferit detalii despre RAM sau memoria interna.

Exista insa informatii despre cum va arata telefonul. Va fi confectionat din aluminiu, va avea o pentru jack clasic de 3.5 mm, un port microUSB și un buton programabil. Ceea ce nu va avea este un port USB-C. Va rula un sistem de operare bazat pe Linux cu o interfața denumita Plasma Mobile. Aceasta va fi realizata de partenerii celor de la Necuno, compania KDK.

Cei de la Necuno sunt increzatori in succesul pe care il vor avea cu noul produs, spunand că lucrează cu multe persoane ce cred în sistemele open-source.

Inca nu stim cat va costa telefonul, insa conform declaratiilor oficiale va fi pus in vanzare in curand astfel ca nu mai avem mult de asteptat pentru a afla mai multe detalii.

În mod bizar, este primul smartphone care nu va avea o conexiune de date din motive de securitate, dar compania spune că va adopta opțiunea LTE în viitorul apropiat. Totuși, plănuiește să includă un fel de port ethernet in componenta dispozitivului pentru a face mai usoara incorporarea ulterioara a optiunii.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.