Nu mai functioneaza cartela SIM…ce puteti face?

By | November 7, 2016

Nu mai functioneaza cartela SIM...ce puteti face?
Daca nu mai functioneaza cartela SIM, ce puteti face? Desigur, va trebui sa apelati la un service gsm.

Cauzele deteriorarii unei cartele SIM sunt diverse: supraincalzirea, schimbarea dintr-un telefon in altul, supraincalzirea bateriei, incarcarea telefonului cu wireless activat, folosirea acestuia in timpul incarcarii.

Dupa ce cartela SIM nu mai functioneaza, chiar daca aveti semnal, reteaua va fi blocata si nu se mai poate folosi telefonul. Daca totusi o cartela SIM se va arde constant, atunci este o problema cu telefonul. Rolul de a rezolva acesta situatie cat mai rapid revine atunci unui service autorizat.

O cartela SIM care se arde va fi inlocuita automat, fiind gratuita in cazul abonatilor, iar in cazul cartelei prepay se va plati contravaloarea noii cartele. Este foarte important sa se recupereze toate informatiile stocate prin copiere pe un alt telefon sau pe noua cartela SIM. De ce este foarte important SIM-ul?

Acesta este un card personalizat, prin care compania GSM poate identifica abonatul. Clonarea unei cartele SIM este deosebit de periculoasa, pentru ca astfel hackerii sparg codul cartelei si efectueaza convorbiri pe abonamentul utilizatorului.

Cum a aparut o astfel de vulnerabilitate prin care se poate clona o cartela SIM? Se discuta tot mai des despre proiectarea in secret a sistemului de securitate. Cand este proiectat in secret, nu se pot sesiza si erorile care pot aparea.

Un service GSM va poate explica aceasta mare problema a cartelelor, pentru ca este foarte important ca utilizatorul sa fie bine informat, sa stie ca nu este bine sa raspunda la diverse apeluri necunoscute, incercand sa furnizeze date pentru a se putea verifica daca s-a produs o clonare a SIM-ului.

Daca o cartela este mult mai dificil de clonat, in schimb se pot clona aplicatiile si totodata accesul la Internet, abonatul trezindu-se cu site-uri pe care nu le-a accesat, conectari aleatorii la Facebook, astfel clonarea ramane o problema foarte greu de rezolvat.

Defectarea unei cartele SIM are o rezolvare rapida in magazinele de telefonie mobila sau in service gsm, unde de cele mai multe ori este necesara inlocuirea cartelei afectate cu una noua, aceasta fiind solutia garantata. Este de asemenea recomandat ca utilizatorul sa fie foarte atent cu incarcarea telefonului, pentru a putea proteja cartela SIM, aceasta fiind componenta prin care sunt stocate datele.

Tehnologia evolueaza tot mai rapid, realizandu-se trecerea de la cartelele microSIM la cele nanoSIM. Utilizatorii de smartphone-uri pot efectua aceasta schimbare prin inlocuirea cartelei. Aceasta modificare este foarte utila, pentru ca pe un spatiu mic cu memorie mult mai mare se pot stoca mult mai multe informatii.

Ca o concluzie, cartela SIM se poate miniaturiza, clona sau chiar deteriora grav. Cand se produc aceste lucruri functionarea telefonului este afectata?

In cazul clonarii si deteriorarii acestea trebuie evitate cu orice pret, pe cand miniaturizarea cartelei trebuie promovata cat mai mult, prin informarea cat mai cuprinzatoare a clientilor despre avantajele nanoSIM-urilor sau altor noi tipuri de cartele care apar pe piata telefoniei mobile. In defintiv, sunteti direct interesati sa acordati o deosebita atentie cartelelor SIM din telefoanele dumneavoastra.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.