Panourile solare pentru incalzirea apei de la Ecodrill – ce spun expertii?

By | February 28, 2019

Avantajele pe care le ofera panourile solare sunt nenumarate si un public tot mai larg este atras de aceasta solutie privind incalzirea apei. Inainte de a viza o achizitie in acest sens insa, este recomandat sa realizezi o informare corespunzatoare, prin care sa primesti raspunsuri pentru toate intrebarile ce le ai legate de subiect. Te invit sa citesti mai departe pentru a afla cateva aspecte importante despre panouri.

Ce avantaje de mediu ai cand utilizezi energie solara?

Prin faptul ca utilizezi energie solara, iti aduci contributia in ceea ce priveste mediul inconjurator si protejarea acestuia. Este vorba despre faptul ca reduci din arderile de combustibili fosili despre a caror efecte negative deja probabil stii.

Utilizand panouri solare termice si nu boilere electrice, spre exemplu, ajuti considerabil de mult natura. Contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum si a celor de sulf, care sunt de altfel responsabile de ploile acide.

Vei spune dar ca panourile de acest fel reprezinta o investitie mare, ce presupun un efort financiar insemnat din partea ta. Daca stii sa ai in vedere achizitionarea lor la momentul potrivit, vei amortiza in mod insemnat din cheltuielile pe care le presupune incalzirea apei. Tine cont de faptul ca optand pentru o astfel de solutie deja vei face economii de curent electric, respectiv de gaze naturale.

O intrebare evidenta care vine de obicei din partea publicului interesat de panourile solare termice se refera la cat de potrivite sunt in proiectele mari. Despre faptul ca sunt accesibile si convenabile pentru uzul casnic se stie.

In functie de locul de achizitie si de calitatea panourilor, respectiv de caracteristicile acestora, poti folosi aceste sisteme modulare conectate in serie, respectiv in paralel.

Astfel, vei incalzi apa si in ceea ce priveste diversele proiecte industriale pe care le administrezi. In ceea ce priveste dimensiunile pe care le poate cunoaste un astfel de sistem, nu ai limite de proportii. Este indicat cu toate acestea sa nu depasesti 150 tuburi in serie, daca nu vrei sa risti supraincalzirea.

De interes pentru tine este, cu siguranta, sa stii daca modul in care este inclinat panoul are vreo importanta vizavi de rezultate. Este bine ca inclinarea sa fie de cel putin 20 grade raportat la orizontala. Desigur, nu pot spune ca inclinarea aditionala ar avea efecte majore asupra performantei pe care ti-o va oferi instalatia. Doar in cazul in care este iarna si afara este foarte insorit va trebui sa cauti sa expui pe cat posibil mai bine panoul razelor solare.

Ce se intampla in zilele innorate cu sistemul si eficienta sa? Atunci cand mizezi pe un sistem cu tuburi vidate ai avantajul ca ofera o functionare optima intotdeauna, fapt datorat razelor difuze. Tot ce conteaza este sa fie lumina afara pentru a da randamentul dorit, deci nu ai de ce sa iti faci griji in privinta norilor.

Desigur ca si alte aspecte te vor interesa referitor la panourile solare termice si indiferent de intrebari specialistii in domeniu iti vor oferi raspunsurile dorite. Poti accesa site-ul ecodrillforaje.ro daca doresti consiliere si servicii profesionale in acest sens.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.