Pariurile online – distractie si independenta

By | July 26, 2014

Pariurile online - distractie si independentaMulte persoane atrase de pariuri sportive prefera sa nu incerce gustul acestei activitati sau sa se opreasca dupa una sau doua incercari din frica de dependenta.

Mass-media si, mai ales, industria cinematografica prezinta numeroase cazuri de persoane cu „gambling problems”, putand usor induce teama de situatii de acest gen.

Totusi, riscult de a ajunge intr-un asemenea cerc vicios poate fi redus. Pariurile online ar putea fi o varianta prin care multi factori ce pot duce la dependenta sa fie preveniti.

Cu toate ca ar fi absurd sa sustii ca orice risc poate fi indepartat, exista cateva argumente prin care se poate sustine ca parierea prin intermediul unor site-uri precum http://www.e-pariuri.ro/ ar putea fi mai atractiva pentru cei cu asemenea temeri. In primul rand, factori importanti in dobandirea unui viciu sunt presiunea grupului si ispita de a te lasa „dus de val”.

Astfel, cand esti intr-o casa de pariuri sportive, chiar daca intentiile tale sunt moderate, prezenta altor pariori, entuziasmul crescand al celor care castiga, invidia fata de cei a caror pronosticuri s-au aratat mai bine calculate decat ale tale, cursele si meciurile difuzate in permanenta si iuresul pariurilor care nu mai par a se conteni pot influenta foarte usor si cea mai rationala persoana. Intr-o anumita masura, atunci cand mergi la o agentie sa pui pariuri, tentatia de a continua si de a pune sume mai semnificative este mai mare.

Atunci cand pariezi de acasa, insa, in fata calculatorului, nu vrei sa demonstrezi nimanui din jur ca poti preconiza meciurile si cursele, nu te frustreaza faptul ca un altul a pariat mai mult si a castigat mai mult si nu esti inconjurat de ecrane ce difuzeaza informatii despre nenumaratele campionate si jocuri pe care poti paria.

In propria casa, sunt sanse mai mari sa ai un simt al realitatii mai puternic si sa fii mai rational decat intr-un mediu in care toti se gandesc la cote, scoruri si handicapuri asiatice, unde cuvantul „pariu” inunda intreaga atmosfera. Mai mult decat atat, poti pune pariurile impreuna cu familia sau cu cei mai buni prieteni, fiind o buna ocazie de socializare. Fiind cu oamenii cei mai dragi, va veti modera reciproc, evitand astfel ispita de a pune in joc sume pe care nu ti le permiti.

In general, cea mai buna metoda de a evita exagerarea si dependenta este sa iti stabilesti din start cat poti risca sa pierzi sau cat consideri ca merita aceasta distractie, atat la nivel financiar, cat si la nivel de timp. Propunandu-ti in mod clar un anumit sport, unul sau cel mult doua campionate si o limita fixa in privinta banilor pe care ii vei investi, vei putea sa te bucuri de emotiile pe care le simte un parior, fara a transforma aceasta pasiune intr-un viciu.

Si cum parierea online presupune plata cu cardul, o metoda de a fi sigur ca tii lucrurile sub control ar putea consta in dedicarea unui card special numai acestei activitati, alimentand contul la care este atasat in mod chibzuit. Multe dintre agentiile la care poti paria prin intermediul site-urilor de tipul www.e-pariuri.ro iti ofera posibilitatea de a stabili limite de depunere – nu vei putea paria mai mult decat ai stabilit.

Exista, de asemenea, soft-uri speciale pe care le poti instala pe computerul tau si care, cu ajutorul unor filtre, te pot opri sa intreci masura. Toate acestea sunt, pana la urma, metode de precautie, ce te pot ajuta sa scapi de eventualele temeri si sa te bucuri de magia pariurilor.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.