Perioada de recuperare dupa liposuctie

By | August 1, 2018

Perioada de recuperare dupa liposuctie
Liposuctia este interventia chirurgicala de remodelare corporala, prin care persoanele care au depozite de grasime localizata, scapa de acestea.

Ei bine, atunci cand discutam despre liposuctie trebuie sa precizam faptul ca aceasta poate fi de mai multe feluri, astfel ca exista liposuctie clasica, liposuctie cu laser, liposuctie asistata electric sau liposuctie cu ultrasunete.

De la pacient la pacient, solutia si tipul de liposuctie ideal poate fi diferit, insa de cele mai multe ori, medicii le recomanda pacientilor liposuctia cu laser, asta deoarece acest tip de interventie chirurgicala estetica nu doar ca indeparteaza perfect depozitele de grasime inestetice, ci ii confera pielii si o elasticitate sporita.

Plus de asta, datorita caldurii pe care laserul o produce, pacientul sau pacienta se mai alege si cu imbunatatirea vascularizarii in zonele in care se actioneaza.

Pentru o astfel de interventie chirurgicala, trebuie precizat ca pacientii sau pacientele trebuie sa aiba varsta de 18 ani implinita. Apoi, despre liposuctia cu laser mai trebuie precizat ca nu este deloc dureroasa, si ca ajuta pielea sa devina mai neteda. Totodata, aceasta interventie chirurgicala estetica, topeste uniform depozitele de grasime.

Liposuctia nu se poate efectua in conditiile in care persoanele au probleme cardiace grave, sau sufera de fel si fel de tulburari coagulare a sangelui. Nici femeile insarcinate nu pot fi supuse unei asemenea interventii chirurgicale.

Ei bine, persoanele sanatoase fizic si mental, pot opta pentru o asemenea interventie chirurgicala de remodelare a corpului, insa trebuie sa stie ca apoi au nevoie de o perioada de recuperare.

Imediat dupa finalizarea interventiei chirurgicale, zona aspirata va fi usor edematiata, iar pacientii vor putea sa simta senzatii de intepaturi. Acestia vor simti temporar o stare de amorteala si de ingreunare, insa durerile pot sa fie atenuate cu ajutoru lmedicamentelor.

Apoi, pacientrul va putea sa mearga dupa una – doua zile, iar suturile vor fi indepartate dupa doar 5 – 10 zile. Dupa o perioada de 10 – 14 zile, persoanele supuse unei asemenea interventii vor putea sa mearga din nou la munca.

In ceea ce priveste rezultatele liposuctiei, trebuie precizat faptul ca acestea sunt stabile, iar pacientii trebuie sa urmeze un regim alimentar sanatos si normal, dar este indicat si ca acestia sa faca sport regulat.

Cat despre cicatrici, acestea vor disparea rapid, astfel ca la doar doua – trei luni de la interventia chirurgicala, nu va mai ramane nici o urma.

Asadar, pacientii si pacientele care isi doresc o remodelare corporala, pot opta oricand pentru o interventie de liposuctie. Aceasta interventie este ideala pentru a scapa oamenii de depozitele de grasina, insa cu siguranta liposuctia nu poate influenta numarul de kilograme, ea nefiind ideala pentru remodelare si atat.

In ceea ce priveste persoanele care isi doresc sa isi remodeleze corpul prin liposuctie, trebuie precizat faptul ca aceasta poate sa ofere rezultate spectaculoase, nu este o interventie dureroasa, insa din pacate este o interventie chirurgicala care necesita o perioada de recuperare, iar pentru foarte multe persoane aceasta este o problema, deoarece trebuie ca imediat dupa interventie sa se intoarca la munca.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.