Promisiunea facuta , cu rabdare se tine

By | July 26, 2014

Promisiunea facuta , cu rabdare se tineNumai ala cu coarne m-o pus sa-i promit nevesti-mi i ,  ca vom schimba jaluzelele verticale de la ferestre , ce le aveam de vreo doi ani , cu altele noi , orizontale. Nu ma intrebat i de ce , nu sunt la vreun concurs de intrebari si raspunsuri , doar se subintelege : daca   i-a intrat ”ingerasului meu” la capsor  o anumita dorinta , apoi greu sa mai iasa.

Si ce argument mai zdravan poate exista , apropo de intrebari si raspunsuri , decat cel conform caruia ”Georgeasca de sub noi si-a schimbat de o luna jaluzelele vechi , verticale , cu niste splendori  orizontale”.(norocul meu  ca nu s-au inventat si d-alea oblice).

Zis si facut , ne-am apucat sa cautam marfa  pe net , unde au aparut ”jdemii” de magazine online. Ca un cunoscator ce sunt în ale shoppingului pe net , am hotarat sa dau pe” compari”  sau pe ”smart-buy” pentru a gasi cele mai ieftine variante.

Total eronat , nenica , ambele motorase de cautare nu dispuneau de un asemenea articol . Asa ca ne-am suit la Logan si-am purces în quadratura Bricostore-Praktiker-Baumax-Obi , cunoscutele magazine de amenajari  interioare , care fiintează de ceva ani la periferia urbei noastre.

Dragilor , trebuie sa va spun ca aventura cumpararii acestor jaluzele „de belea” a inceput undeva in jurul orei 10 am  si s-a sfarsit  dupa ce acul orar al ceasului meu depasise o rotatie completa. Adica mai bine de 12 ore de cautari febrile .

Nu mi-am imaginat ”ever” ca pot exista chiar trei sortimente  : orizontale , verticale sau plisse. Cat despre culori  sau nuante sa nu mai vorbim.  Dupa cateva ore de studiat ofertele  , ne-am hotarat(adica scumpa mea consoarta  s-a decis) finalmente la un sortiment de o anumita culoare care sa se potriveasca cu mobila din dotare .

Tocmai cand mulțumeam in gand bunului Dumnezeu  ca am scapat , lovitura de teatru ,  masurile acestora  alese de nevasta-mea erau mai inguste cu  5 cm decat latimea masurata de ea acasa.

Realizati ca am luat-o de la capat cu alegerea acestor obiecte de cosmar , sa fie din aluminiu sau din lamele de bambus , sa fie cu lamela de 16 mm sau de 24 mm , sa fie …

Dupa mai bine de 12 ore de chin am iesit afara din magazin , eram gata sa-mi cumpar un pachet de tigari ( desi  m-am lasat de vreo doi ani )  cand minune , minunata mea ”jumatate” a iesit victorioasa , fluturand fericita un pachet pe care-mi venea sa-l arunc sub rotile masinii.

Nu va spun ca  desi am ajuns acasa la o ora destul de tarzie , sotioara mea m-a rugat dragastos ca va face tot ce doresc eu  în noaptea  in care tocmai intrasem  , doar sa-i montez panarama la fereastra.

Aici pot spune ca am avut bafta deoarece acest tip au un sistem foarte simplu de prindere pe geam si chiar ocupa mai putin spatiu decat cele verticale. Dupa ce le-am vazut la geam , i-am dat dreptate femeii , ca intotdeauna …

Asa ca daca veti fi si voi intr-o astfel de dilema (eu nu stiam de site-ul asta , la ora aceea), va recomand sa bagati o intrebare pe Edeir.ro , specialistii lor va vor lamuri mintenas.

Alte stiri actuale :

1. Un articol cu vanilie
2. Lesa europeana, singura sansa
3. SFÂNTUL NECTARIE, făcător de minuni, sărbătorit pe 9 noiembrie
4. Ce mai citim: Viata e o lectie. Ce ai invatat pana acum?
5. Geoana: Daca cineva crede ca daca se aliaza cu Basescu castiga, se insala amarnic

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.