Rafturile si depozitarea

By | November 25, 2016

Rafturile si depozitarea
In momentul in care aveti un depozit veti incepe prin a cauta cele mai ieftine rafturi posibile. Noi va recomandam sa nu faceti asta.

Cel mai bine ar fi sa aveti rafturi metalice, chiar daca uneori pot sa fie mai scumpe decat celelate tipuri de rafturi pentru ca ele sunt cele mai sigure si sunt de asemenea si cele mai usor de utilizat.

Este foarte important sa va ganditi la siguranta in momentul in care vorbiti despre depozitare. Depozitarea este legata absolut de siguranta pentru ca este vorba de siguranta a absolut tot ceea ce se afla in respectivul depozit.

Vorbim despre siguranta produselor depozitate, siguranta rafturilor, siguranta masinilor, si desigur in primul rand siguranta celor care lucreaza in depozit si de ce nu uneori discutam si despre siguranta constructiei in sine.

Pentru ca produsele pe care le depozitati sa fie in stare perfecta de siguranta pe tot parcursul depozitarii vom avea nevoie de rafturi metalice cat mai solide si cat mai de calitate.

Cu cat rafturile sunt mai intalte cu atat si problemele pot sa fie mai mari in momentul in care apar accidente. Asa cum stiti cu cat inaltimea de la care un obiect cade spre pamant este mai mare cu atat viteza sa va fi mai mare deci si impactul mai puternic.

Va ramane sa va imaginati singuri cum e cand cade un palet plin de exemplu cu zahar, sau cum este cand cad mai multi, atat pentru marfa cat si pentru cel care se afla dedesubt.

Desigur in ordinea prioritatilor discutam despre oamenii care lucreaza si care se pot accidenta si abia apoi despre marfuri si produse depozitate. Prin urmare pentru a se evita accidentele de orice fel se recomanda mentinerea unei inaltimi optime a rafturilor si a unor greutati corect pe rafturi. Toate aceste informatii se gasesc in fisa producatorului si nu trebuie decat sa le respectati.

In ceea ce priveste siguranta operatorilor este necesar ca intre doua siruri de rafturi sa existe spatiu suficient pentru ca cei cu motostivuitoarele sa poata intra si sa se poata misca in voie printre rafturi fara sa se loveasca de ele.

Dupa ce ati determinat distanta corecta dintre rafturi noi va recomandam sa nu uitati nici de buna iluminare si de asigurarea unei vizibilitati perfecte. Daca totusi se intampla ca un raft sa fie lovit de un motostivuitor este recomandat sa aveti grija ca raftul sa fie reparat in mod corect de firme autorizate pentru ca acesta sa fie din nou sigur. Un raft nesigur va duce la noi probleme si la mai multe pierderi.

Nu uitati nici de instruirea personalului. Un personal instruit isi va face treaba mai bine si prin urmare este recomandat ca din cand in cand sa va trimiteti angajatii la cursuri. De asemenea nu uitati sa puneti angajatii sa semneze regulamentul privind siguranta muncii si lasati normele acestea si undeva pe pereti unde toata lumea le poate vedea.

Scopul unui depozit este acela ca marfa sa ajunga acolo unde trebuie in stare buna prin proceduri naturale si firesti fara pierderi si fara accidente.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.