Reciclarea pomilor de Craciun: un gest verde

By | October 20, 2021

Reciclarea pomilor de Craciun: un gest verdeGradinile din timpul Craciunului sunt scena unor decoratiuni  minunate in aer liber, unde Mos Craciun si omul de zapada se aprind, iar decorul interior  este la fel de magic.

Dupa ce au fost impodobiti cu ghirlande luminoase,  stralucitoare  si a fost oaspetele vedeta al sarbatorilor de Craciun, prea multi brazi nu sunt apreciati dupa sarbatori, cand sunt deseuri verzi care pot fi reciclate cu usurinta.

Desi este obisnuit, lasarea bradului e trotuar dupa sarbatorile de Craciun este interzisa. Brazii sunt deseuri verzi care trebuie recuperate si reciclate in mod absolut.

Cele mai bune 10 modalitati de a-ti recicla bradul de Craciun

 • Persoanele cu gradina isi pot transforma copacul in compost  sau il pot trece printr-un tocator  pentru al taia si a-l folosi ca mulci .
 • Acele cazute pot fi folosite si ca mulci. Dispuse la poalele unor plante precum hortensiile si rododendronii, acele vor pastra prospetimea limitand evaporarea si incetinesc cresterea buruienilor .
 • Daca acele nu sunt utilizate in plantatiile tale, acestea pot fi utilizate pentru o baie de picioare; actiunea antibacteriana a acelor de brad va face minuni pe pielea ta.
 • Desi bradul nu este cel mai bun lemn de foc, acesta poate ajunge in semineu dupa uscare. Acele fac un bun starter de foc.
 • Dupa 6 luni de uscare in magazia de gradina, proprietarii de gratare isi pot arde pomul de Craciun  in timpul unei seri de gratar! Ramurile taiate vor face un jar bun cu carbune.
 • Fa din bradul tau un proiect decorativ DIY! Unele ramuri pot fi gasite intr-o vaza, altele imbraca conturul unui cadru … arata-ti imaginatia si scoate un burghiu si un ferastrau!
 • Du-ti bradul de conifere la un centru de reciclare unde va fi reciclat in compost, lemn de foc sau material maruntit. Punctele de colectare sunt uneori organizate in oras pentru a preveni deplasarea. Intreaba la primarie!
 • Pomii de Craciun din ghivece pot fi replantati in gradina pentru a fi folositi in anul urmator. Prefera sa plantezi bradul pe zi fara inghet si umezeste bine radacina. Se recomanda contributia solului in ghiveci!
 • Daca nu ai o gradina si ai un pom de Craciun in pamant, il poti oferi oricand unui peisagist care se va ocupa de plasarea acestuia intr-o plantatie, unui vecin sau unui proprietar de padure.
 • Bradul in ghiveci poate ajunge, de asemenea, in compost, maruntit sau lemne de foc ca un brad taiat sau poate fi depus intr-un centru de reciclare, cu toate acestea, este regretabil sa nu plantezi un copac in lumea de astazi. Gandeste-te la copiii tai!

Arborii artificiali: deseuri de tratat

 

Exista peste 1 milion de vanzari pe an de brazi de Craciun artificiali din plastic si PVC; prin urmare, acestea constau din materiale derivate din petrol (materiale non-biodegradabile). Desi este recomandabil sa preferi un copac natural decat un copac artificial din punct de vedere al impactului ecologic, exista inca multi in case.

Dupa multi ani de serviciu, copacii artificiali isi au locul in centrul de reciclare, unde vor fi apoi reciclati integral sau partial.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.