Recuperare dupa operatia la genunchi

By | May 8, 2018

Recuperare dupa operatia la genunchiDin pacate, in viata de zi cu zi exista o multime de situatii in care oamenii fie se impiedica si cad foarte urat, fie din diferite alte motive ajung sa fie supusi unor interventii chirurgicale la picior.

Foarte multi dintre cei care ajung sa fie operati la picior, sunt operati la genunchi, iar de foarte multe ori singura varianta pentru ca oamenii respectivi sa mai poata avea o viata normala consta intr-o interventie chirurgicala de inlocuire a genunchiului.

Ei bine, persoanele care au un astfel de ghinion, cu siguranta se gandesc foarte mult la faptul ca isi doresc ca in cel mai scurt timp posibil sa se recupereze, pentru a-si putea relua activitatile din viata de zi cu zi.

Trebuie insa precizat faptul ca o interventie chirurgicala la genunchi este una destul de dificila, asa ca pentru a se recupera, pacientii au nevoie de o perioada de recuperare, iar de foarte multe ori acestia trebuie sa se interneze intr-un centru de recuperare Bucuresti.

Este foarte important de mentionat faptul ca recuperarea dupa o astfel de interventie chirurgicala se face pe termen scurt, dar si pe termen lung, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acesst aspect.

In momentul in care discutam despre recuperare medicala pe termen scurt, ne referim la capacitatea pacientului de a se ridica din patul de spital, si la externarea acestuia. De regula, in primele zile dupa operatii, pacientii primesc un cadru metalic pentru stabilitate, care sa le fie de folosi in timpul mersului.

De regula, dupa a 3a zi de la operatie, pacienti pot merge acasa si pot incepe procesul de recuperare post operatoriu. Aici este foarte important de precizat faptul ca recuperarea petermen scurt implica gestionarea durerilor si reducerea disconfortului astfel incat oamenii proaspat operati sa se poata odihni pe tot timpul noptii.

In cazul in care pacientii se pot plimba cel putin 10 minute fara sa simta durere, atunci se pare ca procesul de recuperare merge foarte bine, iar recuperarea nu va dura mai mult de 6 – 12 saptamani.

Exista insa si situatii in care recuperarea dupa o asemenea interventie chirurgicala nu este chiar atat de simpla. De regula, persoanele care nu se recupereaza rapid, se interneaza in diferite centre de recuperare medicala, pentru a fi tratate de catre personalul calificat in recuperare medicala.

Aici este important de precizat faptul ca persoanele care se interneaza intr-un spital de recuperare sunt foarte ascultatoare si fac tot ceea ce le spune medicul, au sanse mari de a se recupera rapid.

Important este de precizat faptul ca in ceea ce priveste procesul recuperare pe termen lung, acesta poate dura intre 6 luni si 12 luni, insa ce este cel mai important, este ca pacientul sa se recupereze si sa isi poata relua activitatile din viata de zi cu zil si de a putea merge normal si in fiecare zi la servici.

Asadar, atunci cand discutam despre recuperarea medicala dupa o interventie chirurgicala la genunci, trebuie sa precizam faptul ca aceasta poate fi recuperare medicala pe termen scurt sau recuperare pe termen lung.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.