S-a lansat smartphone-ul bratara!!!

By | May 13, 2019

S-a lansat smartphone-ul brataraUn nou trend in sectorul comunicatiei a intrat de curand pe piata. Uimitor unde ajunge tehnologia zilelor noastre, surprinzator de rapid si extraordinar de util.

Industria telefoniei mobile este in continua ascensiune iar noile modele inunda piata cu telefoane si terminale performante.

Familiarizati deja cu lansari de top ale brandurilor de telefonie mobila nici nu ar trebui sa socheze faptul ca un nou tip de smarphone isi face aparitia pe piata. Si acesta total diferit de ce cunoastem in materie de utilitate imbinata cu performanta si design. Nu de mult timp primeam cu uimire stirea referitoare la lansarea smartphone-ului pliabil care parea initial a fi trendul anului 2019.

In paralel cu noua tehnologie a smartphone-ului pliabil producatorul de la ZTE a reusit sa lanseze o idee noua si total diferita care probabil va facilita comunicatia pe mai multe planuri.

Bineinteles cum era de asteptat tehnologia chineza a gasit din nou ceva cu care sa suprinda: smartphone bratara!

Incepand cu luna februarie a acestui an ZTE a lansat bratara Nubia Alpha, un dispozitiv smartphone sub forma de bratara, un smartphone care se ruleaza in jurul incheiturii, oarecum un ceas sau o bratara dar care indeplineste functiile unui telefon de tip smartphone.

Practic un smartwatch imbunatatit cu functionalitatea partiala deocamdata a unui smartphone.

O bratara de dimensiuni putin mai mari va facilita comunicarea si va avea exact pozitia unui smartphone. Comparativ cu unele ceasuri inteligente deja existente pe piata, Nubia Alpha detine functiile unui smartphone obisnuit, utilizat pentru initiere si primire de apeluri telefonice sau chiar pentru realizare de fotografii, ce-i drept deocamdata de calitate medie.

La prima vedere pare un smartwatch datorita design-ului asemanator, insa depaseste cu mult functiile acestuia si preia functiile smartphone-ului in adevaratul sens al cuvantului.

Ecranul mai mare decat al unui smartwatch obisnuit, detine o camera frontala cu un senzor de proximitate care modifica cu usurinta orientarea acestuia.

Se prezinte cu un ecran flexibil OLED de 4 inch, generos dealtfel pentru ideea de bratara si cu 960 x 192 pixeli. Procesorul Snapdragon Wear 2100 este dotat cu 1GB RAM si o memorie interna de 8GB.

Acumulatorul are doar 500 mAh iar camera 5 megapixeli. Un inconvenient sau o carcateristica la categoria lipsuri este faptul ca nu are preinstalat sistemul de operare Android.

In rest, indeplineste functiile unui smartphone comun: redare de contimuturi media, notificari ale reteleor de socializare, apeluri si programe fitness.

In urma cu ceva ani, 2015 mai exact, se discuta despre Cicret, o bratara inteligenta care era capabila sa proiecteze o tableta pe mana ta, asa numita bratara care iti transforma mana in smartphone printr-o proiectie. Un proiector de dimensiuni reduse aducea display-ul pe antebrat lucru care facilita vizionarea de filme, citirea si scrierea de emailuri sau chiar convorbiri telefonice.

Proiectata pentru a folosi o versiune Android poate folosi si o coenxiune de tip bluetooth sau Wi-Fi.

De cativa ani buni ceasurile si bratarile inteligente captau atentia pasionatilor de gadget-uri si tehnologie. Majoritatea acestor gadget-uri au prezentat insa o serie de lipsuri datorate dimensiunilor mici ale ecranului sau imposibilitatii functionarii la standarde mari cu un numar atat de mic de functii.

Exista insa si categoria de persoane care la polul opus, s-au plans de faptul ca dispozitivele inteligente de acest tip sunt prea mari pentru mana si devin incomode.

Smartwatch -ul exista deja de multi ani si s-a dovedit a fi solutia ideala pentru copii. S-a bucurat in timp de popularitate si utilitate. In ciuda faptului ca nu este de dorit utilizarea unui telefon de la varste mici, a inceput sa devina necesar sa comunicam cu copilul nostru sau in unele cazuri si situatii sa trebuiasca sa-l localizam prin GPS.

Utilizarea smartwatch-ului in randul copiilor ne salveaza de grija achizitionarii unui telefon, usor de pierdut de un copil sau in cel mai rau caz de inlocuit un display sau o folie sticla. Faptul ca se prezinta sub forma unei bratari rezolva problema pierderii sau uitarii telefonului atat in randul copiilor cat si al adultilor.

Revenind la cea mai recenta realizare pe aceasta ramura, bratara Nubia Alpha a devenit ultimul gadget chinez si se pare care putea deschide drumul in ceea ce priveste inovatia futurista a smartphone-ului.

Din pacate costurile acestui gadget vor fi destul de ridicate si va fi disponibil pentru o perioada de inceput doar in China.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.