Samsung este inca producatorul cu cele mai multe vanzari

By | November 16, 2016

samsung-este-inca-producatorul-cu-cele-mai-multe-vanzariAvand linii si game intregi de smartphone-uri cu Android, de la cele mai ieftine posibile pana la flagship-uri extrem de performante, Samsung si-a pastrat locul de cel mai bine vandut brand producator de device-uri mobile, cel putin daca facem referire la acest an, 2016.

Ti s-a stricat smartphone-ul si cauti reparatii Samsung? ? Intra pe Service-Gsm.ro!

Totusi, o data cu “afacerea Note 7”, prin device-ul cu probleme grave lansat de catre cei de la Samsung, compania a primit o lovitura puternica, atat din punct de vedere al imaginii create cu foarte mult efort pana acum, cat si din punct de vedere financiar.

In paralel, au aparut pe piata globala si alti producatori (cu precadere din China), care au inceput sa ofere produse foarte fiabile si foarte performante, la preturi cu mult mai mici decat cele practicate de marii giganti din domeniu, fie ca vorbim de Samsung, de Apple sau Sony.

Potrivit unor statistici foarte proaspete ale IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, cei de la Samsung au reusit sa vanda peste 72.5 milioane de smartphone-uri, in al 3-lea trimestru al acestui an, trimestru care s-a terminat cu luna Septembrie. Asta reprezinta aproximativ 20% din piata globala de smartphone-uri, un numar extrem de bun pentru un singur producator.

Cu toate astea, market-share-ul la nivel global este in scadere fata de anul trecut, atunci cand Samsung a reusit sa vanda mai bine de 83 milioane de smartphone-uri. Ultima data cand cei de la Samsung au avut un market share de doar 20% din piata a fost in al 4-lea trimestru al anului 2014, atunci cand cei de la Apple au reusit sa se apropie foarte mult de Samsung.

Melissa Chou, director asociat la IDC declara de curand ca “Dominatia pe piata a celor de la Samsung, mai ales in trimestrul 3 al acestui an, nu a putut fi combatuta pe termen scurt de catre nici un alt producator, in ciuda problemelor grave care au aparut o data cu lansarea smartphone-ului Galaxy Note 7.

Cu toate astea, nu se poate intrevedea momentan ce fel de impact (mai ales pe termen lung) poate avea acest esec pentru compania Samsung.”

In afara de market-share-ul la nivel global, renuntarea la productia device-urilor Galaxy Note 7, a redus mult din castigurile financiare ale companiei Samsung, prognozate pentru anul in curs, divizia de device-uri mobile a companiei suferind pierderi de operare de pana la 96%, adica enorm.

In acelasi timp, vanzarile celor de la Apple au fost si ele in scadere, cu aproximativ 5.3 puncte procentuale, adica aproape 45.5 milioane de unitati sau 12.5% din piata, in aceeasi perioada a anului.

Vrand sa obtina profituri si mai mari, compania Apple incearca sa profite de pe urma esecurilor in lant ale celor de la Samsung, care au inceput sa aiba probleme cu mai multe device-uri, nu numai cu smartphone-urile, recent fiind dezvaluite probleme grave la unele game de masini de spalat si electrocasnice mici, pentru bucatarie.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.