Semnificatia brazilor de Craciun – Actualitate si traditie

By | October 13, 2022

Semnificatia brazilor de Craciun – Actualitate si traditieAsa cum am mai spus, bradul de Craciun a aparut in tinuturile din nordul Europei, probabil in afara Germaniei. Dar nu exista date fiabile pana in 1605, data in care se stie ca a fost implantat si, prin urmare, este considerat ca fiind prima data cand a fost folosit pentru a reprezenta sarbatoarea Craciunului, raspandindu-se in restul lumii.

Primul brad de Craciun  a fost folosit in:

  • Finlandaera in anul 1800
  • Angliain 1829, in resedinta regilor ceva mai tarziu, in 1841
  • Spaniain 1870 la Madrid, la Palacio de Alcañices

Semnificatia decoratiunilor de Craciun

Oamenii au  inceput sa decoreze brazii cu lumanari si mere, dar incetul cu incetul a evoluat si au schimbat modul de decorare, iar astazi o fac cu globuri, lumini colorate, ghirlande … fac totul pentru ca bradul  sa fie frumos decorat. Vezi aici brazi de lux pe care sa ii impodobesti pentru Craciunul acesta.

Acum, sa aflam semnificatia celor mai populare ornamente pe brazii de Craciun.

Globurile de Craciun: Globurile de Craciun semnifica si reprezinta harurile si virtutile pe care Dumnezeu le da oamenilor. In functie de fiecare culoare, ele au un sens: albastru inseamna pocainta, laudele- aurii, multumiri- argintii si cererile- rosii.

Steaua: cel mai important ornament al bradului este steaua pe care o punem in varf. Steaua simbolizeaza credinta si lumina pentru a ne ghida viata pe calea cea buna.

Panglici si ghirlande: este foarte comun sa inconjori copacul cu panglica si ghirlande colorate. Cu ele simbolizam unirea familiei, a celor dragi.

Ingeri: uneori pui un inger pe brad,  iar acesta serveste ca si  comunicare intre oameni si cer, inseamna si protectie, deci sunt niste ornamente ce nu pot fi ratate.

Lumini albe sau colorate: Indiferent de culoare, conteaza doar ca luminile sa se aprinda si sa se stinga. Sensul lor este foarte clar, pentru a lumina calea credintei.

BrADUL  de Craciun din Statele Unite ale Americii

Pentru a cunoaste istoria bradului de Craciun din Statele Unite, trebuie sa ne intoarcem la vremea lui George Washington si la razboiul cu germanii hessieni din jurul anului 1776. Hessienii erau un fel de mercenari in slujba guvernului britanic.

Odata cu Razboiul de Independenta, britanicii au fost fortati sa cheltuiasca sume mari de bani platindu-si proprii soldati, asa ca au folosit aceste tipuri de servicii mult mai ieftin.

Razboiul dintre cele doua parti parea sa aiba deja invingatori clari hessienii, insa soarta s-a aliat cu armata lui George Washington. Batalia a avut loc in plina perioada de Craciun, pentru germani aceste date insemnau mancare abundenta, petreceri si brazi ornati. Atat de hotarati au fost sa-si organizeze sarbatorile, incat si-au neglijat propriile linii defensive.

O greseala de neiertat de care George Washington a profitat pentru a-si trece pe furis oamenii si a ataca inamicul. Dupa razboi, multi dintre acesti germani au ramas in Statele Unite si cu ei au ramas si  traditiile lor care au fost, de asemenea, impartasite intre ei printre acestea si decorarea bradului de Craciun, inconjurat de familie, o traditie ce dateaza si azi.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.