Sfaturi de calarie pentru incepatori

By | April 14, 2022

Calaria, mai ales pentru prima data, poate fi o experienta cu adevarat infricosatoare, dar interesanta. Este intotdeauna interesant sa vezi pe cineva calarind si senzatia de a avea control asupra unui animal atat de mare este minunata. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa faceti fata nivelului de incepator in echitatie.

Pregatiti-va corect

Este important sa va pregatiti corespunzator inainte de a va urca pe cal pentru prima data. Tinuta potrivita recomandata sunt pantalonii mulati, o pereche buna de pantofi cu varfuri inchise, pentru a nu va aluneca picioarele prin etrieri. De asemenea, o casca este absolut necesara. Imbracamintea corecta este o modalitate buna de a incepe lectia de calarie si va va face sa aratati ca un profesionist.

Salutati-va calul

Calul este o creatura vie si, in cazul in care un nou calaret doreste sa-l incalece, s-ar putea sa fie reticent din motive evidente. S-ar putea sa fie speriat, obosit sau nervos. Ca incepator in calarie, trebuie sa stabiliti o relatie cu calul inainte de a incepe. Sa salutati calul este important si, pentru a face acest lucru, trebuei sa intindeti bratul oferindu-i dosul mainii si sa astepti pana cand va atinge cu nasul. Acest gest este denumit ,,strangerea de mana a calaretului” si este un mod de a cere calului permisiunea de a urca.

Urcati cu incredere

Daca sunteti nervos cand urcati pe cal, el s-ar putea sa simta si sa devina nelinistit. Ghidul dumneavoastra va va ajuta sa va ridicati in sa cu incredere, tinand capul calului in timp ce urcati pe el. Pentru a urca, ridicati piciorul stang in etrier, apoi tineti ambele fraie cu mana stanga si propulsati-va in sus cu piciorul drept, cat mai usor posibil. De asemenea, incercati sa nu trageti calul in jos cu bratele, deoarece acest lucru ar putea rani calul.

Nu va ghemuiti

Cea mai buna pozitie este sa stati drepti, sa va relaxati spatele, sa fiti bland cu fraiele, sa puneti fiecare picior pe etrier si sa va mentineti echilibrul. Aplecarea poate face calul sa simta ca poarta o incarcatura mai grea si sa se simta inconfortabil.

Fiti in ritm cu calul

Cand calariti, este important sa ramaneti in ritm cu calul dvs. pentru a nu va dezechilibra. Miscati-va in ritmul calului. Asta inseamna sa intelegeti cum se misca si sa il ghidati usor in directia pe care o doriti.

Tineti ochii la drum

De obicei, ca incepator, exista tentatia de a privi de sus la cal, in timp ce calariti. Acest lucru este gresit si ar putea fi o reteta pentru dezastru. Ca atunci cand conduceti o masina, trebuie sa tineti ochii la drum. Cand calariti, priviti inainte printre urechile calului si pastrati o postura dreapta.

Fiti bland cu fraiele

Indiferent de stilul de calarie, relaxati-va si incercati sa nu trageti cu putere de fraie, altfel calul s-ar putea rani. Folositi fraiele pentru directie. Pentru a directiona calul spre stanga, trageti fraiele in stanga. Opriti calul tragand usor inapoi si impingand calcaiele in jos.

Descalecati ca un profesionist

Mai intai calul trebuie sa stea nemiscat. Cineva ar trebui sa tina calul in timp ce descalecati. Luati ambele picioare de pe etrieri, aplecati-va inainte, balansati-va peste cal cu piciorul drept si sariti. Descalecati la fel de usor pe cat ati urcat.

Acum aveti informatiile de baza pentru va putea bucura in siguranta de o plimbare cu calul. Calaria este una dintre numeroasele optiuni de activitati pe care le puteti experimenta in Brasov in timpul urmatoarei dvs. excursii la munte. Va dorim plimbare placuta si in siguranta!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.