Sfaturi pentru campanii de AdWords

By | January 11, 2017

sfaturi-pentru-campanii-de-adwordsPeste tot auzind vorbindu-se despre plata la Google si despre campaniile AdWords sau despre efectul acestora insa foarte rar ni se spune ca aceasta poate fi parte din procesul de optimizare site si cu atat mai rar gasim informatii despre ce ar trebui sa cuprinda o astfel de campanie si despre ce ar trebui sa se ia in calcul.

In primul rand daca considerati ca nu puteti sa va descurcati singuri noi va recomandam sa luati rapid legatura cu serviciile de la firmele specializate pe acest domeniu care sa stie exact de ce aveti nevoie si modul in care ar trebui ca o campanie sa demareze.

Primul lucru ce ar trebui sa fie luat in calcul in  momentul in care se planifica o campanie este si perioada in care aceasta campanie urmeaza sa se desfasoare. O planificare corecta ar trebui sa fie facuta pe an si in forma aceasta veti putea elimina si fluctuatiile care vor proveni din sezonalitatea specifica in fiecare afacere.

O campanie punctuala este probabil una din cele mai potrivite campanii. Al doilea lucru de care veti avea nevoie este si faptul ca e necesar sa puneti si anumite intrebari inainte de a configura campania si anume cat sunt de importanti vizitatorii si daca sunteti dispusi sa platiti pentru ei, de asemenea ce suma vreti sa platiti pentru ca vizitatorii sa va intre pe site.

Raspunsul este mai complex de atat deoarece pentru a putea sa raspundeti la toate aceste intrebari este bine sa stiti si valoarea pe care clientii o au si sa strangeti mai multe date precum recurenta, ratele de conversie prin care cei care intra pe site devin clienti si desigur profitabilitatea.

Toate aceste informatii sunt de ajutor pentru a putea sti care este suma maxima pe care o aveti la dispozitie si pe care veti vrea sa o platiti pentru cei care va viziteaza si de asemenea care este valoarea pe care o astfel de campanie o poate aduce. Daca aceasta e prima campanie e recomandat sa stiti sa estimati.

Dupa ce se stabileste perioada, limitele si bugetul este bine sa va ganditi aceasta campanie incepand si de la profilul utilizatorilor. Acest profil este intr-o regiune anume sau se refera la intreaga tara. Un lucru la fel de important este si sa determinati care sunt de fapt informatiile pe care le veti comunica si beneficiile sau caacteristicile produselor, punctele tari si punctele slabe pe care le are concurenta si veti putea incerca sa interactionati si cu audienta si sa exploatati nevoile sale.

Dupa ce s-a definit informatia veti putea incepe si sa construiti o lista cu cuvintele cheie si lista asta ar trebui sa rezoneze si cu mesajele iar pentru orice cuvant de pe lista trebuie sa existe minim un pachet informational potrivit.

Nu folositi cuvintele cheie foarte generale deoarece informatiile care vor fi comunicate urmeaza sa isi piarda sensul. De ex nu utilizati cuvantul biciclete daca vreti sa vindeti doar biciclete medicale pentru ca veti plati mult pentru un trafic neinteresant. De asemenea, dezvoltati o lista cu cuvinte generale abia dupa ce au fost utilizate cele specifice.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.