Sfaturi pentru constructii piscine

By | August 18, 2016

Sfaturi pentru constructii piscine
Montarea unei piscine in general nu se face atat de greu pe cat ar putea parea. Tot ceea ce va trebui sa stiti este ce trebuie sa faceti si cum trebuie sa faceti.

Lucrurile se complica atunci cand vorbim despre constructie piscine din beton unde va recomandam sa apelati de fiecare data la profesionisti.

Este recomandat sa alegeti piscina in functie de necesitati si de locul unde va trebui amplasata. De exemplu puteti sa alegeti o piscina facuta din otel galvanizat daca vreti sa aveti o piscina durabila care se va monta repede si usor si care va avea un pret foarte bun.

Otelul are si proprietatea de a rezista destul de bine la coroziuni si se va monta si foarte bine fara sa riscati sa distrugeti ceva. Acest material rezista la actiunile corozive mult mai bine decat betonul ori aluminiul.

In piscina veti avea nevoie si de alte accesorii care sa va ajute pentru mentenanta si pentru buna functionare a piscinei. Va trebui sa puneti sifoane in podea in cazul in care piscina pe care o aveti este de dimensiuni mari.

Sifoanele au rolul sa aspire si sa colecteze apa si rezidurile ce se depoziteaza in fundul piscinei si sa mentina in acelasi timp si apa curata.

De asemenea, veti avea nevoie si de o pompa care sa invarta pa timp de 6 ore cel putin. Pentru ca pompa sa fie aleasa in mod corect va trebui sa puteti aproxima nevoiele pe care le aveti.

In medie pentru piscinele care au 40 de metri cubi veti avea nevoie de un debit de minim 7 metri cubi pe ora care sa fie asigurate de pompe si pentru piscinele care au 70 de metri cubi veti avea nevoie de o pompa care sa aiba un debit de aproximativ 11 m cubi pe ora.

Pompele au rolul de a recircula apa din piscina si trebuie sa fie potrivite cu volumul piscinelor. In cazul in care mergeti singuri sa cumparati o pompa va recomandam sa intrebati ce debit circular are.

Alegeti si un liner care sa se potrievasca. Linerul este un finisaj de PVC care asigura buna hidroizolare a piscinei. Pentru a creste rezistenta unei piscine noi va sfatuim sa luati acel liner care sa aiba grosimea in corelatie si cu volumul apei.

Chiar daca un liner presupune un cost mare noi va recomandam sa alegeti un liner de calitate in cazul in care vreti ceva durabil.

Utilizati o sapa autonivelanta in momentul in care turnati fundul de la piscina. O asemenea sapa urmeaza sa va scape de diferentele de nivel si in plus nu mai este necesar sa pierdeti vremea cu nivelarea. Alegeti si un liner potrivit.

Atunci cand faceti zidurile de sprijin pentru lucrare fiti atenti sa pastrati geometria. Zidurile vor trebi sa fie paralele si pe verticala dar si pe orizonatala. In primul rand va recomandam sa aveti grija la ce adancime se afla panza freatica.

Indiferent pe ce teren ar fi acesta va permite sa montati piscina insa trebuie sa fiti atenti unde se afla panza freatica.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.