Sfaturi pentru deschiderea unui magazin

By | May 25, 2016

Sfaturi pentru deschiderea unui magazin
Reusita unui magazin nu sta doar in rafturi si in produse si mai sunt si alte aspecte mai putin tehnice de care se recomanda sa tineti cont.

Identificarea unui spatiu bun pentru magazin inseamna sa gasiti un spatiu care se afla in zone circulate de clienti si care sa aiba si dimensiunile necesare pentru a va desfasura activitatea in conditii bune.

In functie de ce profil are respectivul magazin va trebui sa va ganditi bine si la zona in care urmeaza sa inchiriati un spatiu pentru magazin sau sa cumparati unul.

Pentru comert amplasamentul este cel care conteaza cel mai mult. In cazul in care veti intreba oamenii de afaceri unde este locatia ideala pentru magazin, majoritatea va vor spune ca cel mai bine ar fi sa va pozitionati cat mai in centru pentru a avea un trafic pietonal intens si o suprafata de cel putin 100 mp.

Din nefericire spatiile comerciale aflate in zone centrale sunt inchiriate deja si pentru spatiile ramase libere chiriile pot sa fie destul de mari. Nu este usor deloc pentru un magazin sa fie profitabil daca preturile pentru chirie sunt foarte mari.

Este necesar sa gasiti un raport bun intre tipul de magazin, amplasare si chiria pe care va trebui sa o platiti. In cazul in care va orientati spre magazine alimentare de cartier in mod cert chiria va fi mai mica dar in acelasi timp va fi necesar sa aveti grija ca magazinul sa nu se pozitioneze in preajma altor magazine care fac parte din lanturile comerciale si care isi permit sa vanda totul la preturi mici.

In momentul in care vorbim despre amplasarea magazinelor este important sa retinem ca pe langa traficul desfasurat in zona in care urmeaza sa deschideti magazinul sunt si alte elemente care ajuta la formarea unei zone comerciale.

Printre ele se numara si structura populatiei din respectiva zona luand in calcul varsta si veniturile. De exemplu in zone in care populatia este imbatranita, cum ar fi acele cartiere linistite, sansele unui magazin cu produse pentru copii sau cu jucarii sunt reduse aproape la zeor.

Si aspectul cladirii in care va fi amplasat magazinul conteaza. E greu sa aveti succes cu un magazin cu haine de lux chiar si atunci cand acesta se afla in centru daca magazinnul este inestetic sau cladirea arata rau.

Daca amenajati vitrinele si rafturile foarte frumos si puneti si reclame luminoase o parte din clienti vor fi atrasi de aspect. Si parcarea poate fi importanta in functie de tipul de magazin.

Puteti sa luati in calcul si existenta unei paracri in apropiere daca nu va permiteti una proprie. In cazul magazinelor mici se recomanda sa aveti o parcare cat mai aproape. Uneori inexistenta acestei parcari in apropierea magazinului conduce spre falimentul afacerii.

De exemplu sansele de a avea pe piata un magazin care comercializeaza faianta si gresie si care nu dispune si de o parcare cat mai aproape sunt minime.

In momentul in care alegeti spatiul pentru magazin va trebui sa stiti si de ce dimensiune minima veti avea nevoie pentru a va desfasura activitatea.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.