Stiluri vestimentare japoneze care au influentat moda

By | January 17, 2018

Stiluri vestimentare japoneze care au influentat modaExista multe stiluri de moda stradala in Japonia, create dintr-un amestec de etichete atat locale, cat si straine. Unele dintre aceste stiluri sunt extreme si avangardiste, asemanatoare cu haute couture vazute pe podiumurile europene.

Cresterea si caderea multora dintre aceste tendinte a fost inregistrata de Shoichi Aoki din 1997 in revista de moda Fruits, care este o revista notabila pentru promovarea modului stradal in Japonia. Exista de asemenea numeroase modele de  rochii de ocazie  absolut interesante.

In 2003, hip-hop-ul japonez, care a fost de mult timp prezent in scena clubului subteran din Tokyo, a influentat industria in moda. Popularitatea muzicii a fost atat de influenta incat tanarul din Tokyo a imitat stelele hip hop preferate de la modul in care se imbraca cu haine supradimensionate pana la pielea tabacita.

Gothic Lolita

Continand numeroase teme diferite in limitele sale, Lolita a devenit unul dintre stilurile mari, cele mai recunoscute in stilul japonez de moda si acum castiga interes in intreaga lume. Stilurile mai cunoscute din cadrul modei Lolita sunt dupa cum urmeaza:

Gothic Lolita – este Lolita cu o influenta grea din stilul Goth Est si Victorian. Deseori caracterizat de culori inchise, cruci, lilieci si paianjeni, precum si alte icoane populare gotice. Porturile victoriane de fier si desenele arhitecturale sunt, de asemenea, adesea vazute in printuri rosii. Fustele sunt de obicei purtate pana la genunchi cu volane jos pentru mai mult volum. Bluzele sau camasile sunt din dantela in stil victorian.

Dulce Lolita – este stilul cel mai copilaros, caracterizat mai ales de animalute, teme de basm si de imbracaminte nevinovata, pentru copii. Acesta a fost initial inspirat de imbracamintea victoriana pentru copii si Alice in Tara Minunilor. Hello Kitty, Rilakkuma si alte personaje dragute ale culturii pop sunt populare printre printuri.

Sunt folosite culori pastelate, precum si alte culori reci, cum ar fi rosu si albastru negru si gri. Palarii mari, dungi dragute, umbrele elegante si animale sunt accesorii populare pentru Sweet Lolita.

Punk Lolita – Un stil experimental, amestecand influentele Punk cu Lolita. Poate uneori sa para deconstruit sau nebun, pastrand in acelasi timp cea mai mare parte a “siluetei Lolita”.

Lolita clasica este foarte traditionala. Este de afaceri si se concentreaza pe culori luminoase, cum ar fi, albastru, verde si rosu.

Kodona, este o corespondenta mai masculina a lui lolita, influentata de imbracamintea baietilor victorieni. “Pantalonii tipici”, care sunt pantaloni scurti in stil capri care sunt taiati sub genunchi, de obicei cu un fel de detaliu (cum ar fi mansetele cu dantela), sunt purtati de obicei cu bluze masculine, palarii, sosete pana la genunchi, etc.

Gyaru, cunoscut uneori sub numele de ganguro, care este de fapt o subcategorie a gyaru, este un tip de moda stradala japoneza care a aparut in anii 1970. Gyaru se concentreaza pe stilul girly-glam, care se gaseste in frumusetea omului (peruci, genti false, unghii false etc.). Gyaru este, de asemenea, puternic inspirat de moda occidentala.

Stilul ganguro de moda stradala japoneza a devenit popular printre fetele japoneze la inceputul anilor 1990 si a atins punctul culminant la inceputul anilor 2000. Ganguro include in mod obisnuit tinute colorate, mini-fuste si saronguri vopsite in cravata.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.