Taxele de distanta si taxele suplimentare in rent a car

By | March 6, 2017

Taxele de distanta si taxele suplimentare in rent a car
Unele contracte de inchiriere ale firmelor de rent a car, stipuleaza cat de mult ai voie sa conduci intr-o singura zi, firma taxandu-te suplimentar daca se constata ca ai depasit timpul respectiv. Esti in cautare de inchirieri auto Timisoara la preturi avantajoase? Intra pe NovumTimisoara.ro.

Alte firme de rent a car te taxeaza in plus daca ai depasit o anumita distanta – in km sau in mile (in functie de tara), iar altele nu au o limita in acest sens. Oricare ar fi cazul tau, trebuie sa cunosti foarte bine termenii din contract, inainte de a pleca cu masina la drum.

Chiar si daca firma de rent a car nu te limiteaza la un anumit numar de kilometri, te poti confrunta cu alte limite impuse de statul/tara/zona in care urmeaza sa conduci. De aceea, este foarte important sa cunosti si legislatia tarii in acest sens, pentru a nu avea surprize neplacute.

Daca nu cunosti legislatia si exista restrictii, poti plati amenzi foarte mari. Unele firme de rent a car inchiriaza sau au in proprietate chiar si receivere de satelit, prin care pot urmari navigarea masinilor si/sau motocicletelor, putand foarte usor sa te taxeze suplimentar, daca ai depasit limitele stipulate in contract.

Depasirea distantei sau condusul masinii inchiriate in afara zonei convenite (spre exemplu vrei sa iesi cu masina in alta tara sau in alt stat) nu sunt permise in general. Un bun exemplu este la granita dintre Germania si Polonia unde chiar daca granita in sine se poate trece fara probleme si fara verificari in plus, firmele de rent a car din ambele tari, interzic masinilor aflate in proprietate sa treaca in celalalt stat.

Cu toate astea, regulile sau restrictiile de acest gen pot fi evitate in majoritatea cazurilor, pentru niste taxe suplimentare.

Alte taxe si restrictii.

Companiile de rent a car au devenit oarecum “celebre” in gasirea taxelor si supra-taxelor venite de nicaieri, acestea neaparand uneori in discutie, pana in momentul final al incheierii contractului.

Cu siguranta (si suntem foarte fermi cand afirmam acest lucru), o firma de rent a car foarte serioasa, nu va apela la astfel de subterfugii niciodata. Altfel sta cazul insa, cand vine vorba despre firme de care nu a auzit nimeni, cu sediul intr-un apartament de bloc si cateva masini in parcare.

Din punctul nostru de vedere nu merita si n-am recomanda niciodata sa apelati la serviciile unor astfel de operatori. Bineinteles, poate ca la prima vedere preturile unora dintre ei ar putea parea foarte tentante, dar asa cum spune englezul, “if it’s too good to be true, then probably isn’t”.

Aceasta zicala s-a verificat de cele mai multe ori, in cazul unor astfel de firme. Mai mult decat atat, unele taxe de acest gen (de multe ori trecute in contracte cu un scris foarte mic, undeva in josul paginii pentru a nu fi observate) nu sunt nici macar legale, nerespectand legislatia tarii sau zonei respective. Sfatul nostru este sa evitati astfel de practici si ori de cate ori le veti sesiza, sa ocoliti acea firma.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.