Tipuri de imprimeuri pe camasile barbatesti

By | December 17, 2020

Vestimentatia masculina a fost pana nu demult foarte clasica, daca o putem numi astfel, in sensul ca mai intotdeauna culorile au fost inchise (cu exceptia obiectelor de imbracaminte pentru baieti), liniile drepte, croielile clasice, in general fara prea mult glamour, cum este vestimentatia feminina. Dar acest lucru s-a schimbat o data cu creatorii de moda din ultimul secol care nu doar ca au revolutionat modul in care se fac hainele, dar si texturile si imprimeurile materialelor folosite la fabricarea lor.

Astfel, s-au pastrat imprimeurile de tip carouri sau patratelele pe camasi, insa camasile au fost croite in alte moduri decat acum 100 de ani, ceea ce le confera mai multa creativitate, hainele fiind facute acum pentru un barbat mai puternic, mai independent si mai sigur pe el. Patratelele reprezinta un imprimeu clasic, insa modul in care acest imprimeu este imprimat da o alta nota hainelor. Poate patratele nu sunt toate de aceeasi dimensiune, poate nu sunt pe verticala, ci sunt oblice, descriind mai degraba romburi, nu patrate, poate sunt de diferite culori, totul pentru acel ceva in plus specific modei actuale.

Un alt tip de imprimeu clasic, care se poate reinventa in nenumarate feluri in zilele noastre este cel specific unei table de sah. Desi tabla de sah este colorata in alb si negru, imprimeurile de acest fel pot exista in multe feluri: unele din patratele pot fi taiate de niste linii, de alte culori, in timp ce alte modele pot prezenta umbre la anumite colturi ale patratelelor tablei de sah, doar pentru o nota de eleganta in plus.

Camasile barbatesti, ca si sacourile de altfel, pot prezenta si linii, mai groase sau mai subtiri, in functie de preferinta fiecarui domn. Cei care au anumite probleme cu greutatea se pot folosi chiar cu succes de camasile care au dungi pe verticala, pentru ca acestea “subtiaza”. Atentie insa la culori; cele mai potrivite culori pentru acest efect sunt cele complementare. Un exemplu ar fi o camasa cu fond albastru deschis si cu dungi albastru inchis. Camasile cu culori care nu se potrivesc neaparat intre ele nu garanteaza acelasi efect de subtiere, chiar daca au dungi imprimate.

Pe camasi mai pot exista si diverse modele imprimate. Daca in trecut, modelele erau ca acelea care se regaseau si pe tapetul bunicii, in zilele noastre modelele sunt mult mai complexe si greu de realizat fara ajutorul unui computer. De fapt, cele mai multe modele sunt realizate la computer de desenatori profesionisti. In secolul trecut, camasile barbatesti cu model prezentau maxim niste linii curbate sau niste cerculete stilizate. Astazi, insa, camasile barbatesti au printre cele mai variate modele, de la flori viu colorate pana la cuvinte sau diverse inscrisuri si de la modele clasice cu desene intricate pana la modele nedefinite si abstracte.

Sursa articol Fitted

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.