Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile cafelei

By | July 16, 2019

Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile cafeleiIn momentul in care vine vorba despre cafea, cu totii stim ca aceasta este bautura preferata a oamenilor. Fiecare are propriul obicei de a-si servi cafeluta, astfel ca unii beau cafea dimineata dupa ce se trezesc si servesc micul dejun, altii isi beau cafeluta de dimineata imediat ce ajung la birou, in timp ce alte persoane pot alege sa isi savureze cafeluta intr-o cafenea.

Magazinele dispun acum de o gama variata de cafea, astfel ca de la cafea boabe si cafea macinata, pana la capsule de cafea sau plicuri de cafea 3 in 1, se gaseste cate un tip de cafea pentru fiecare.

Aceasta, are o multime de beneficii asupra sanatatii noastre, asa ca vom discuta in urmatoarele randuri putin despre acest aspect, si vom prezenta cateva avantaje pe care aceasta bautura le poate oferi.

Cafeaua si diabetul zaharat

Cafeaua poate ajuta la protejarea impotriva diabetului de tip 2.nIn 2014, cercetatorii care au adunat date despre peste 48.000 de persoane au descoperit ca cei care si-au crescut consumul de cafea cu cel putin o ceasca pe zi timp de 4 ani au avut un risc de diabet zaharat de tip 2 mai scazut cu 11% decat O meta-analiza din 2017 a concluzionat ca persoanele care au baut patru sau sase cesti de cafea cafeina sau cofeina fara cafea in fiecare zi par sa aiba un risc mai scazut de sindrom metabolic, inclusiv diabet zaharat tip 2.

Cafeaua si boala Parkinson

Diferite studii au aratat ca cufeina, care este prezenta in cafea si multe alte bauturi, poate ajuta la protejarea impotriva bolii Parkinson. O echipa a concluzionat ca barbatii care beau peste patru cani de cafea pe zi ar putea avea un risc de Parkinson de cinci ori mai mic decat cei care nu beau cafea.

In plus, cofeina din cafea poate ajuta la controlul circulatiei la persoanele cu Parkinson, potrivit unui studiu din 2012. Constatarile unei meta-analize din 2017 sugereaza o legatura intre consumul de cafea si riscul mai scazut al bolii Parkinson, chiar si in randul persoanelor care fumeaza. Aceasta echipa a constatat, de asemenea, ca persoanele care beau cafea pot fi mai putin predispuse la depresie si la afectiuni cognitive, cum ar fi Alzheimer.

Cafeaua si somnul

Exista persoane care fie datorita faptului ca lucreaza pe timpul noptii, fie pentru ca trebuie sa conduca si se simt foarte obosite, consuma cafea. Cofeina care se regaseste in cafea ajuta foarte mult si indeparteaza acea senzatie de oboseala si de somn. Tocmai de aceea, soferii in afara faptului ca beau cafea, isi mai indreapta atentia si spre bauturile energizante, care la randul lor contin cofeina, ingredientul care se regaseste si in cafea. In plus, cafeaua este o bautura care energizeaza foarte mult organismul.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, se poate vedea foarte clar faptul ca aceasta bautura are multe beneficii, asa ca este firesc ca oamenii sa isi cumpere cafea pentru acasa.

Dupa cum spuneam, unii isi aleg cafea boabe, altii opteaza pentru cafea macinata, exista si persoane care consuma cafea 3 in 1, iar exemplele pot continua. Tot ce conteaza intr-o simpla propozitie, este faptul ca aceasta bautura are foarte multe beneficii.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.