Tot ce trebuie sa stiti despre termosudatie

By | August 25, 2017

Tot ce trebuie sa stiti despre termosudatieTermosudatia este o practica estetica si medicala avand ca principal scop pierderea in greutate care se realizeaza cu ajutorul unei termocuverte compusa din trei zone pe care le puteti folosi separat. Temperatura poate fi controlata; zonele de lucru diferite pot fi adaptate in functie de nevoile si de problemele pe care le are pacientul.

Imbunatatirile rezultate din aceasta modalitate de ingrijire vor fi: cresterea schimburilor celulalre, favorizarea sudatiei, favorizarea pierderii caloriilor, favorizarea eliminarii toxinelor; aceasta permite in egala masura destinderea si relaxarea.

Procedeul mizeaza pe folosirea unor produse care, combinate cu caldura, asigura o sudatie completa. Termosudatia consta asadar in provocarea transpiratiei generale. Unul dintre scopurile sale este reprezentat de eliminarea din corp a tuturor grasimilor si toxinelor. In acelasi timp, aceasta tehnica este un adversar de seama impotriva retentiei de apa.

Altfel spus, deformatiile corporale nu vor mai rezista mult inainte de a se atenua sau chiar de a disparea definitiv. Pe langa eliminarea deseurilor din organism, termosudatia favorizeaza schimburile interne, fiind astfel o modalitate perfecta de a reda viata pielii, facand-o astfel stralucitoare, catifelata.

Termosudatia este indicata in cazul supraponderalitatii generale. Aceasta metoda ofera rezultate spectaculoase fara a fi vorba de vreun risc. In principiu, aceasta preceda celelalte tehnici printr-o actiune generala care, prin ridicarea temperaturii zonelor cutanate, duce la cresterea activitatii glandelor sudoripare.

Printre produsele asociate cu aceasta metoda de tratament se numara uleiurile esentiale sau algele care permit asimilarea elementelor nutritive care reies din ele (precum sarurile minerale sau oligo-elemente) printr-un schimb percutanat dupa care urmeaza eliminarea din organism a celor mai importante dintre toxine.

Aceasta modalitate de ingrijire si relaxare va lasa pielea fina si purificata. O sedinta dureaza aproximativ 60 de minute, timp in care pacientul se poate relaxa ascultand muzica de camera intr- o ambianta linistitoare.

Dupa ce corpul este uns cu uleiuri esentiale cunoscute pentru proprietatile relaxante si cu efect de drenaj, urmeaza impachetarea in termocuverta prevazuta cu infrarosii care ajuta la provocarea transpiratiei, dar si la detoxifierea corpului in profunzime. In acest fel vor fi eliminate apa, toxinele si grasimea care ingreuneaza corpul, permitand in acest fel starii de relaxare sa se instaleze pe deplin.

Dupa ce termocuverta isi termina programul, iar pielea este deja fina, catifelata, este recomandat un masaj manual prin diverse tehnici practicate in saloanele specializate. In timpul masajului sunt vizate zonele pliate: solduri, coapse, fese.

Pentru toti cei care doresc sa obtina rezultate semnificative mai ales daca doresc sa slabeasca, este recomandat sa urmeze minimum 8 pana la 10 sedinte (doua sedinte pe saptamana) in etapa initiala, apoi cate una sau doua sedinte lunar, pentru intretinere. Respectarea acestei conditii va determina in mod direct eficacitatea ingrijirii oferite de termosudatie.

Contraindicatiile folosirii termocuvertei aproape ca nu exista. Cu toate acestea, nu este recomandata femeilor insarcinate sau persoanelor care administreaza medicamente pentru hipertensiune. Pentru persoanele care manifesta probleme de circulatie a sangelui in picioare, temperatura se va regla in partea cea mai de jos a corpului, dat fiind ca termocuverta este impartita in trei zone de caldura care pot fi actionate in mod independent.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.