Totul despre amanetul auto

By | October 23, 2018

Totul despre amanetul autoDe mai multi ani de zile, casele de amanet si-au diversificat imprumuturile, astfel ca acum oamenii au posibilitatea de a opta pentru amanet bijuterii, amanet electronice sau chiar pentru amanet auto.

In cele ce urmeaza, vom discuta despre amanetul auto, dat fiind faptul ca acesta este cel mai mare imprumut pe care il ofera casele de amanet.

Asadar, toti cei care au nevoie de o suma foarte mare de bani, pot sa solicite un imprumut de la o casa de amanet, iar pentru a acoperi suma de bani imprumutata pot sa gireze cu masina pe care o detin.

In acest caz, clientul care solicita un imprumut de acest tip trebuie sa prezinte cartea de identitate a sa sau a persoanei care detine in acte masina, certificatul de inmatriculare al masinii si cartea de identitate a acesteia. In cazul in care masina este detinuta de catre o firma, atunci este nevoie de o copie dupa certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului.

Se va trece apoi la urmatoarea procedura, si anume evaluarea masinii, iar aici se vor tine cont de factori importanti precum anul marca si modelul masinii, anul de fabricatie al acesteia, gradul de uzura al masinii si nu in ultimul rand, valoarea de piata a masinii.

Dupa ce se va stabili suma finala, clientul poate accepta imprumutul sau il poate refuza. Daca il va accepta, se va incheia un contract de amanet auto, valabil 30 de zile, timp in care acesta isi va putea achita datoria in orice moment. (Datoria = suma de bani imprumutata + dobanda aferenta fiecarei zile).

Clientii care nu isi pot plati datoria in timp util (cele 30 de zile) vor beneficia de o perioada de gratie, sau vor putea solicita prelungirea contractului de amanet, insa vor plati comision pentru fiecare zi in plus, pana cand isi vor plati datoria. In clipa in care isi vor achita datoria, isi vor ridica masina.

Masina amanetata va fi pastrata in parcul auto al casei de amanet, in cele mai sigure conditii, fiind pazita alaturi de celelalte masini de catre agenti de paza. Plus de asta, parcurile auto ale caselor de amanet sunt si monitorizate video.

Ei bine, important de precizat este faptul ca o casa de amanet poate sa reprezinte cea mai buna solutie nu doar pentru cei care au nevoie de bani cu imprumut, ci si pentru cei care isi doresc sa isi vanda masinile.

Cei care au de gand sa vanda masina, trebuie sa prezinte documentele mai sus mentionate, plus un certificat fiscal, cum ca nu au datorii la taxe si impozite.

De precizat este faptul ca o casa de amanet atunci cand va evalua masina, ii va oferi clientului cel mult 75% din valoarea de piata a masinii, iar cu cat uzura este mai mare, sau se constata anumite mici defectiuni, suma de bani va scadea.

Una peste alta insa, o casa de amanet auto poate reprezenta cea mai buna sursa de imprumut pentru toti cei care se confrunta cu lipsa banilor.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.