Totul despre dezinsectie

By | August 1, 2018

Totul despre dezinsectieDezinsectia reprezinta actiunea de eliminare a insectelor daunatoare pentru sanatatea omului, prin orice mijloace. Aceste insecte nu sunt daunatoare doar pentru om ci si pentru animalele de companie sau pentru culturile agricole. Tocmai de aceea, dezinsectia se completeaza perfect cu dezindectia.

Dezinsectia este foarte importanta pentru ca elimina toate insectele, iar astfel previne aparitia unor boli care pot sa fie transmise de catre diferitele tipuri de insecte sau de catre acarieni catre om.

Despre dezinsectie mai putem spune ca reprezinta una dintre principalele actiuni care fac parte din complexul de masuri pentru igienizarea mediului inconjurator, si este realizata la noi in tara de catre firme de dezinsectie Bucuresti si nu numai.

Dezinsectia poate sa fie de prevenire, iar scopul sau este acela de a impiedica aparitia si raspandirea tuturor insectelor daunatoare. De regula, acest tip de dezinsectie se realizeaza undeva la un interval de odata la 3 luni, si nu mai mult de odata la 6 luni.

Dezinsectia poate sa fie si curativa sau de eliminare, iar aici trebuie precizat ca scopul sau este acela de a distruge definitiv toate insectele dintr-un spatiu infestat. In cazul in care discutam despre infestarea grava cu insecte, procesul de dezinsectie trebuie repetat cu o frecventa de 10 – 15 zile, si trebuie urmata apoi neaparat dezinsectia profilactica.

Dezinsectia poate sa fie ecologica, iar aceasta se poate face cu ajutorul unor capcane pentru insecte, insa cea care ofera cele mai satisfacatoare rezultate este fara doar si poate dezinsectia chimica.

Acest tip de dezinsectie se realizeaza cu ajutorul unor echipamente precum pompele de joasa presiune (vermorel), pompele de inalta presiune sau atomizoare cum mai sunt ele cunoscute, nebulizatoarele ULV, sau termonebulizatoarele. Cu ajutorul acestor echipamente se pulverizeaza substantele insecticide care vor duce la eliminarea insectelor.

Este foarte important de amintit aici faptul ca toate firmele care presteaza servicii de dezinsectie folosesc numai si numai substante insecticide care sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii.

Toate aceste substante fac parte din grupele de toxicitate 3 si 4, ceea ce inseamna ca dupa ce sunt aplicate si se usuca, nu sunt daunatoare nici pentru oameni, si nici pentru animalele de companie.

Referitor la operatiunile de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca acestea se efectueaza de regula in cladirile care apartin institutiilor publice, in partile comune ale cladirilor de tip condominii sau case.

Dezinsectia se poate efectua si in caminele aferente retelelor de alimentare cu apa, canalizare sau cu alimentare cu energie termica.

Dezinsectia se efectueaza deasemenea in parcuri, in cimitire, in lacuri, in balti, mlastini sau maluri de apa.

Dezinsectia este necesara deasemenea in zonele demolate si neconstruite, dar si in targuri, oboare sau piete, la subsolurile uscate, umede sau inundate.

Dezinsectia trebuie neaparat sa fie realizata de catre o firma autorizata si cu experienta, care foloseste mereu cele mai bune solutii pentru a elimina toate insectele.

O asemenea firma detine toate certificarile si autorizatiile necesare, iar personalul este calificat pentru a putea sa desfasoare aceasta activitate.

In mare parte acestea sunt lucrurile pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca despre dezinsectie.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.