Tu ce web hosting alegi?

By | March 12, 2019

Tu ce web hosting alegi?Gazduirea web este un serviciu pe care companiile de specialitate il pun la dispozitia proprietarilor de site-uri, pentu ca site-urile acestora sa poata fi disponibile pe internet non-stop.

Un amanunt foarte important, pentru ca toata lumea sa inteleaga ce este web hostingul, este acela ca site-urile sunt gazduite pe servere, iar atunci cand site-urile sunt accesate, utilizatorii vor avea acces la serverele respective pentru a vedea paginile web.

Pentru site-urile de prezentare, bloguri personale sau magazine online, exista trei tipuri comune de web hosting, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre fiecare in parte.

Gazduire partajata

Acesta este nivelul de baza pentru majoritatea site-urilor si blogurilor. Un asemenea pachet de gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise reprezinta fara doar si poate cel mai simplu si usor mod de a obtine site-ul dvs. online.

Caracteristici shared hosting:

 • Shared hosting este excelent ca optiune entry-level;
 • Nu aveti control asupra specificatiilor (perfect pentru cei care vor doar sa inceapa);
 • Cu resursele partajate, alte site-uri de pe server pot afecta performanta site-ului dvs;
 • Viteza nu este suficienta pentru a gestiona nivelurile ridicate de trafic sau spitele masive;
 • Din punct de vedere financiar insa, reprezinta cea mai atractiva solutie.

Hosting VPS (Virtual Private Server)

Acesta este pasul urmator pentru site-urile web care au nevoie de un control mai mic cu hostingul lor. Acest tip de serviciu necesita un singur server si il imparte in mai multe “servere virtuale” care se afla in interiorul celui fizic mai mare.

Inca mai impartiti spatiu si resurse cu alte site-uri, insa cu acest tip de gazduire va ofera posibilitatea de a avea un control mai mare si ofera un mediu mai sigur pentru site-ul dvs. Web.

Caracteristici server VPS:

 • Aceasta optiune va ofera mai multa stabilitate si control decat hostingul partajat;
 • Traficul ridicat si varfurile pot afecta in continuare performanta;
 • Alte site-uri de pe server pot afecta, de asemenea, performanta site-urilor web;
 • Din punct de vedere financiar, serverul VPS este mai scump decat gazduirea partajata.

Gazduire web pe server dedicat

Alegand aceasta varianta, inseamna ca veti avea propriul server. Gazduirea dedicata functioneaza ca publicitate: este combinatia finala de putere si control. Aceasta este solutia numai pentru site-urile masive care au nevoie de aceste capacitati. De mentionat insa este faptul ca un astfel de pachet de web hosting este cel mai scump dintre toate cele despre care am discutat in acest articol.

Acum ca deja cunoasteti tipurile de hosting, cu siguranta stiti ce trebuie sa alegeti. Pentru inceput, puteti opta pentru un pachet shared hosting, iar apoi cand aveti nevoie de mai multe resurse puteti face trecerea la serverul VPS, dupa care intr-un final, pentru a avea resurse nelimitate si foarte multe alte avantaje, puteti alege un server dedicat.

Atunci cand trebuie sa alegeti pachetul de web hosting, este foarte important sa studiati cu atentie piata, iar recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre Gazduire Enterprise, pentru a alege servicii de calitate superioara, la cele mai avantajoase preturi, si cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.