Un pas spre evolutie, cu doar o singura atingere a ecranului

By | July 20, 2014

Un pas spre evolutie, cu doar o singura atingere a ecranului
In ultimii ani, limba romana s-a imbogatit cu neologisme imprumutate din limba engleza pe care le utilizam in mod frecvent  in toate tipurile de conversatii. Atunci cand, de exemplu, se doreste achizitionarea unui telefon nou, apare dorinta ca acesta sa beneficieze de functia touchscreen. Fiind un termen usor de pronuntat,  evitam deseori in discutii,  lunga definitie din limba materna, si anume:  dispozitiv cu ecran tactil.

Un touchscreen telefon ofera multe avantaje dar si cateva dezavantaje. Este usor de utilizat si intretinut, ofera o capacitate buna de manevrare si se poate transporta fara dificultate. Unul dintre dezavantaje se refera la faptul ca ecranul se poate sparge, astfel si sistemul touchscreen poate fi pus in pericol.

Partea buna este ca ecranul, impreuna cu sistemul touch screen se poate schimba, nefiind necesara achizitionarea unui alt telefon. Furnizorii online Accesoriigsm.ro  ofera posibilitatea de  alegere a oricarui tip de ecran si ofera, de asemenea, suport online. Ecranele touchscreen se impart in doua  categorii: ecrane capacitive si ecranele rezistive.Ecranul capacitiv detine avantajul unei luminozitati mai bune, insa, este necesar  doar contactul direct cu degetul, un stilou special pentru ecran nefiind functional.Ecranul rezistiv are o luminozitate mai redusa insa detine avantajul ca se pot utiliza atat degetele sau stilourile speciale, iar in mediile industriale functioneaza si la atingerea ecranului cu o manusa.

In ceea ce priveste costul unor telefoanele cu astfel de ecran, este util de stiut, ca cele capacitive sunt mai scumpe decat cele rezistive din cauza tehnologiei folosite.

Practic, tehnologiile avansate sunt acum disponibile publicului larg si, datorita unui numar mare de productie, dar si a accesibilitatii costurilor. Indiferent de alegerea facuta,  privind marca unui telefon cu touch screen este important sa ne fie adus la cunostinta, de ce tip de ecran dispune.

Aceste dispozitive  au ca principal efect, cresterea productivitatii, iar acest lucru presupune stocarea unor informatii confidentiale. Expertii recomanda utilizatorii sa isi securizeze cat mai bine telefoanele inteligente, folosind parole.

In viata de zi cu zi, romanii folosesc telefoanele inteligente cu touch screen pentru a trimite repede mesaje, pentru a cauta informatii sau pentru a asculta muzica. Acestea sunt doar cateva dintre functiile pe care le detine acest tip de telefon.

Nu sunt multi care considera ca un telefon trebuie sa isi atinga scopul initial, adica sa fie folosit doar pentru convorbiri. Dispozitivele inteligente creaza un univers propriu, un stil de viata si devine parte compententa a utilizatorului, datorita capacitatii mari de stocare.

De asemenea, telefoanele cu touch screen ofera posibilitatea unei activitati intense pe retelele de socializare, datorita modului usor de utilizare. Telefonul ofera posibilitatea de a seta tastatura in limba romana, si in cazul folosirii unui limbaj profesional, exista si optiunea diacriticelor. Un alt avantaj al touch screen-ului este ca zgomotul pe care il faceau tastele este redus total.

Depozitarea micilor reziduuri dintre taste este eliminata, permitand o igiena corespunzatoare a telefonului. Touch screen-ul este util si celor care sunt mari amatori de jocuri. Astfel, sistemul permite o manevrare mai rapida si facila si ofera satisfactie utilizatorilor.

Telefoanele inteligente cu touch screen au devenit o necesitate , insa trebuie alese in functie de stilul fiecaruia.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.