Unde pleaca tinerii in excursie la munte?

By | May 8, 2018

Unde pleaca tinerii in excursie la munte?Se stie faptul ca persoanele tinere atunci cand au doua – trei zile libere prefera sa plece undeva departe de oras pentru a se relaxa, si pentru a-si reincarca bateriile pentru perioada care ii asteapta.

Tocmai de aceea, foarte multi tineri opteaza pentru excursii la munte, indiferent de faptul ca discutam despre sezonul cald sau ca discutam despre sezonul rece.

Atunci cand discutam despre sezonul cald, trebuie sa precizam ca exista o multime de tineri care merg la munte in week-enduri si nu numai, fie pentru a face diferite drumetii, fie pentru a-si pregati o mancare buna la ceaun sau la gratar.

Pe timpul sezonului rece insa, cei care prefera sa mearga la munte o fac cu scopul de a fi prezenti pe partiile de schi sau pe partiile de sanie.

Pana la urma insa, indiferent de motivul pentru care oamenii merg la munte, o excursie la munte este benefica pentru toata lumea din foarte multe de vedere.

Cei care aleg sa mearga la munte, mai ales pe timpul sezonului rece, pot alege sa mearga in Austria sau Elvetia daca le permite bugetul, insa exista si o multime de tineri si nu numai, care merg la munte in Romania si sunt foarte incantati de o asemenea excursie.

Cei care aleg sa mearga la munte in Romania, pot opta de exemplu pentru o excursie in comuna Valea Doftanei, care anual este vizitata de o multime de turisti romani si straini, care isi doresc sa isi petreaca concediul de odihna intr-un cadru feeric in care domina linistea.

Aceasta comuna este alcatuita din satele Tesila si Traisteni si se regaseste in nordul judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura.

Cheile Bicazului pot reprezenta o alta alegere inspirata pentru o excursie la munte in Romania, deoarece sunt considerate a fi un monument veritabil al naturii.

Aceasta regiune se regaseste in Muntii Hasmas, pe raza judetelor Harghita si Neamt, si este strabatuta de drumul Transcarpatic DN12C, cel care leaga intre ele orasele Bicaz si Gheorgheni.

O alta alegere inspirata pentru o vacanta la munte in Romania o reprezinta Transalpina sau Drumul Regelui, care este cel mai inalt drum rutier de la noi din tara. Acest drum traverseaza Muntii Parang, iar soseaua de aproape 150 de km are punctul cel mai inalt in Pasul Urdele unde altitudinea este de 2145 metri.

Despre Transalpina mai trebuie mentionat faptul ca traverseaza patru judete, respectiv Alba, Sibiu, Valcea si Gorj.

Cei care isi doresc sa viziteze statiunile montane din Romania pe timpul iernii, pentru a merge la schi, pot opta de exemplu pentru o vizita la Poiana Brasov, la Predeal, Sinaia, Vatra Dornei, sau Arieseni.

Asadar, dupa cum se poate observa, persoanele care sunt pasionate de excursiile montane pot alege sa viziteze Romania, si cu siguranta in tara noastra au ce vizita, iar o excursie la munte in Romania cu siguranta costa mult mai putini bani decat o excursie la munte intr-o tara straina din Europa, precum Austria sau Elvetia de exemplu.

Cei care nu sunt prieteni cu muntele, pot vizita alte obiective turistice de la noi din tara, si cu siguranta au de vazut o multime de locuri frumoase in Romania.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.