Vrei sa iti cumperi un polizor unghiular profesional?

By | December 21, 2016

Vrei sa iti cumperi un polizor unghiular profesional?
Indiferent de domeniul de activitate, nu ar strica daca ai avea acasa anumite scule elecrice profesionale pentru ca nu poti sa stii niciodata cand intervine ceva si vei avea nevoie de o anumita unealta, iar atunci sigur iti vei rezolva mai rapid problema pentru ca vei avea unealta  potrivita la dispozitie.

In momentul in care te gandesti sa iti cumperi cateva scule electrice profesionale ar trebui sa te gandesti de exemplu la o masina de gaurit, sa arunci privirea si asupra unor polizoare ungiulare sau de ce nu asupra unui fierastrau circular.

Nici nu cred ca mai are rost sa iti spun ca in cazul in care locuiesti la casa, iar pe langa casa ai si un atelier micut in care efectuezi tot felul de lucrari, aceste scule electrice nu ar trebui sa iti lipseasca.

Ei bine, in continuare iti voi prezenta doua modele de polizoare unghiulare care ar fi ideal sa le ai acasa, si pe care le poti folosi in mai multe activitati.

Primul exemplu pe care ti-l voi prezenta este modelul Bosch GWS 7 – 115 E. Acest model are o circumferinta deosebit de mica a manerului (doar 176 mm), in comparatie cu alte polizoare unghiulare care fac parte din aceiasi clasa de putere, insa utilizarea acestei unelte poate sa fie extrem de placuta.

Aceasta unealta are o putere nominala de 720 W si o putere utila de 300 W. Turatia de mers in gol este cuprinsa intre 2800 si 11000 min-1. Arborele de slefuit cu care vine aceasta unealta echipata este M 14. In ceea ce priveste diametrul discurilor acesta este de 115 mm, iar diametrul perie oala este de 75 mm. Greutatea uneltei este de asemenea mica, aceasta cantarind doar 1,9 kg.

Alte functii care mai pot sa fie amintite in cazul acestui model ar fi utilizarea unui Motor Champion, racirea directa si aparatoarea rezistenta la rasucire.

Un alt model de polizor din aceiasi categorie pe care ti-l voi prezenta in continuare este Makita GA5030R. Acest model de polizor unghiular  are o constructie ergonomica, acesta avand diametrul de prindere de doar 180 mm, ceea ce inseamna ca posibilitatile de prindere sunt excelente.

Este important de precizat si faptul ca atat carcasa cat si motorul sunt cauciucate, iar astfel asigura o sustinere confortabila, De asemenea trebuie mentionat despre carcasa motorului faptul ca este proiectata aproape de o forma circulara.

Motorul cu care este echipata aceasta unealta este foarte rezistent termic, iar echipamentul are si o dubla protectie anti praf.

Despre specificatiile tehnice ale acestui model trebuie stiute urmatoarele detalii:
Puterea absorbita a sculei electrice este de 720 W, iar turatia in gol este de 11000 rpm. Daca esti interesat de diametrul discului trebuie sa stii ca diametrul interior este de 22,23 mm pe cand diametrul exterior este de 125mm.

Filetul arborelui este M14X2. Greutatea unui astfel de polizor unghiular nu depaseste 1,8 kg.

Dupa cum s-a putut vedea, am prezentat doar doua tipuri de polizoare unghiulare, insa la magazinele de specialitate si pe internet se pot gasi o multime de astfel de unelte, iar preturile sunt destul de mici.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.